Carro, Ebba, Sid, Askari & Swiper

Carro, Ebba, Sid, Askari & Swiper

Carros artikelblogg

Den är den här bloggen jag uppdaterar när jag har några längre artiklar eller träningstips att komma med.

Min vardagliga träningsblogg finns på www.kontrollek.bloggagratis.se

Utvärdering Swiper

Projekt: framåtsändandePosted by Carro Tue, October 27, 2009 13:53:37
Med tanke på hur få pass vi har tränat tycker jag vi har kommit riktigt långt inom vissa bitar och en bit på vägen på andra. Prioriteringen med Swiper såg ut som följande:

Prio 1:
Omvänt lockande/frisignal/stadgepositioner
Värdeladda halsbandet och ladda när jag tar i halsbandet
Sändande till target
Bibehålla fronriktning

Prio 2:
Vända upp framför
Riktingsförståelse
Avståndsförståelse
Saktagående framför


Omvänt lockande-konceptet förstår han bra, så där får jag sätta en stor grön markering.

Värdeladda halsbandet och laddningen har både jag och Susanne jobbat på, till bl.a. target och leksaker och det känns som att det börjar släppa. Han laddar ju mer mot leksaker än mot target, vilket har sin logiska förklaring.

Sändande till target har vi börjat få flyt på med inte alls den fart jag vill ha.

Bibehålla frontriktning var svårt när jag bara jobbade i sitt/stå/ligg och gick bakom honom och lät honom bjuda på huvudet fram. Däremot när han frivilligt kunde vända upp framför så kunde vi därifrån jobba med frontriktningen. Med mer omvänt lockande-träning i andra situationer så kommer det snart kunna användas även i fokuset framåt-övningen.

Vända upp framför och saktagående framför är det vi fått till allra bäst av de förkunskaper jag jobbat med.

Riktningsförståelse har vi bara kört ett pass och insett att vi måste ha mer träning på sändande till target innan vi kan jobba med det med targetplattor. Tanken var att köra något eller några pass med leksaker men då behövde jag en medhjälpare och jag har inte tagit chansen och frågat någon.

Avståndsförståelsen har vi inte jobbat med alls.


Som sagt, med tanke på hur få träningspass vi haft är jag riktigt nöjd med framstegen. Börjar planera för redovisningen och vad Swiper ska få visa. Tror de blir inlärning av omvänt lockande, ladda i halsbandet och vända upp framför. Vi får se om saktagåendet blir lika bra på gräsplan med massa folk runtomkring - i så fall får han självklart visa lite sånt också.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.