Carro, Ebba, Sid, Askari & Swiper

Carro, Ebba, Sid, Askari & Swiper

Carros artikelblogg

Den är den här bloggen jag uppdaterar när jag har några längre artiklar eller träningstips att komma med.

Min vardagliga träningsblogg finns på www.kontrollek.bloggagratis.se

20091022

Träningslogg framåtsändandePosted by Carro Tue, October 27, 2009 13:52:49
Tränade mest med Swiper idag eftersom jag inte kommer få möjlighet att träna något mer med honom före redovisningstillfället. Passade också på att göra en liten utvärdering av träningen så här långt.

Gick bort till vändplanen och tränade alltså på asfalt. Gjorde ett par skick till target med blandat godis och lekbelöning. Det går helt okej, för det mesta har han bra fokus och laddar fint i halsbandet när jag vänder upp och känns riktigt het efter belöningen. Det känns som att vi har de bästa förutsättningar man kan tänka sig men vi får inte till ett ordentligt tempo varje repetition. För det mesta blir det trav ut. Även om jag inte riktigt gillar att göra på det sättet så har jag haft en riktig hög belöningskvalitet även de repetitioner som vi har fått trav till targeten men lagt på ännu mer belöning när det blivit galopp. Belöningskvaliteten och belöningsfrekvensen är alltså höga båda två, så det känns inte som att det är där problemet ligger. Kanske jag ska prova att bli mer hård på att det ska vara galopp för att det ska bli någon belöning, problemet då är att vi kanske inte får till så många lyckade repetitioner.

Jag har en idé om att lösningen på fartproblemet kan vara targetbeteende, något som jag inte lagt särskilt mycket fokus på alls. Han springer ut och ger en tass, två tassar eller stamp och jag har belönat alla tre. Fler träningspass på nära avstånd med fokus på ett väldigt aktivt targetbeteende kan vara en bra plan, men det är samtidigt inte själva sändandet fram till targeten jag jobbar på, utan sändandet från min sida. Fler belöningar för galopp direkt från mig innan han kommer fram till targeten kan också vara en idé. Jag brainstormar lite...

Saktagåendet har vi fått ett riktigt genombrott i för det gör han bara så bra! Han vänder upp, står en stund med blicken framåt och rör sig sedan ett steg i taget bortåt med fokuset fortsatt bortåt. Det känns kanonbra! Det är inte riktigt rakt, men det känner jag beror på dels kriterier och dels mer träning på riktningsförståelse. Har belönat med stora, kastade godbitar över huvudet och jag får numera ett riktigt sug framåt efter klicket även om jag någon gång är sen på att kasta.

Askari fick träna framförgående och stå med fokuset framåt fast jag går runt bakom (halten efter framförgåendet). Gick väl okej, han har lite väl mycket framåtdriv och är ganska yvig. Den närmaste veckan före redovisningen ska han få jobba mer med riktningsförståelse och stå med fokus framåt.


Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.